u bent hier

AnySurfer ziet het niet als haar taak om de ontoegankelijkheid van specifieke sites aan te kaarten. We benaderen zelf geen organisaties of bedrijven om hen erop te wijzen dat hun website niet of onvoldoende toegankelijk is. Deze rol is meer weggelegd voor de organisaties die gebruikers vertegenwoordigen. AnySurfer moedigt deze organisaties, maar ook individuen uiteraard aan om contact op te nemen met de eigenaars van ontoegankelijke websites. We zijn beschikbaar als technische partner, maar we willen niet overkomen als marketeers die er op uit trekken om audits te verkopen.

Om u te helpen met het aanschrijven van ontoegankelijke websites heeft het WAI een mogelijke werkwijze voorbereid, inclusief een aantal standaardmails. Dit document is momenteel in het Engels, maar misschien wil iemand wel helpen met de vertaling? Hiermee kunnen de belangenbehartigers VeBeS, Fevlado en anderen dus aan de slag. Maar we moedigen zeker ook individuele bezoekers aan om actie te ondernemen. Ervaringen van (potentiële) klanten kunnen soms zeer overtuigend werken voor een bedrijf. Als een gemeente nooit een klacht krijgt van een inwoner met een handicap die haar website niet kan gebruiken, zal ze zich ook niet bewust zijn van het probleem. Sterker nog, veel website-eigenaars realiseren zich niet dat mensen met een handicap vandaag prima een computer kunnen gebruiken en websites willen bezoeken.

Maar, niet alleen klagen kan helpen. Vertel een webmaster ook eens dat hij een prima site heeft gemaakt en al goed heeft rekening gehouden met uw beperkingen. Vraag hem dan of hij nog dit en dit kan aanpassen want dat zou het voor u nog een stuk handiger maken.

Reacties


Informatievriendelijke sites « de Informatie Verwerkende Machine

[...] mensen van het AnySurfer-label doen een oproep: klaag de ontoegankelijkheid van websites aan en vertrek van jezelf of de mensen voor wie je werkt. [...]


Edwin

Dat werkt inderdaad niet. Ze gaan eerder in het defensief, worden soms zelfs grof :p of zwijgen gewoon dan dat ze zeggen: "Bedankt, hier gaan we in de toekomst wat aandacht aan geven"


Bart Simons

Edwin, je hebt mensn in alle soorten. Sommigen reageren misschien zo maar anderen zullen wel proberen iets te doen met je feedback, als die goed is onderbouwd. Nooit geschoten, is altijd mis. Als het signaal van een potentiële klant komt, zou en manager dat toch serieus moeten nemen.


Nymphaea Notschaele

De vertaling van de werkwijze om websites te benaderen (inclusief voorbeeld mails) staat online: http://www.w3.org/Translations/contacteren.html


Problemen met een site? Laat van je horen! | AnySurfer blogt

[...] Site-eigenaars contacteren om ontoegankelijkheid aan te kaarten [...]

Reageer

Velden met een * zijn verplicht.