u bent hier

Deze blogpost was verouderd en is vervangen door een artikel overlays.

Reacties


Gijs Veyfeyken

De jQuery-Accessible-RIA Lightbox die ik hierboven vermeld, maakt gebruik van role="application" en role="dialog". Hierdoor gaan recente versies van screenreaders met ondersteuning voor ARIA (Accessible Rich Internet Applications), in "applicatiemodus". Goed bedoeld maar in de praktijk vreselijk verwarrend. Om een lang verhaal kort te maken. Haal die specifieke "roles" uit de code. Hier is het lange verhaal: http://terrillthompson.blogspot.com/2009/11/musings-on-aria-roleapplication.html


Edwin Waelbers

“Klik om te vergroten” als link is niet zo goed voor de usability "Vergroot Afbeelding" is beter. Doch dit is maar een detail. De functionaliteit die de meeste websites aanbieden voor het vergroten van afbeeldingen is niet alleen een probleem voor blinden maar geeft dikwijls ook problemen bij alle andere mensen. De volgende zaken zie ik veel in testen met gebruikers: * De pop-up verstoort de flow. * Het scherm verlaten moet dikwijls gebeuren via een Engelstalige "Close" (niet iedereen praat Engels). * Sommige mensen veronderstellen dat ze via die 'Close' de volledige website verlaten en dan maar even wachten. * ... Een oplossing die goed werkt voor blinden en slechtzienden, zou misschien ook wel eens een goede oplossing kunnen zijn voor iedereen.


Gijs Veyfeyken

Een toegankelijk live voorbeeld van de jQuery lightbox van Felix Nagels: http://www.ms-vlaanderen.be/ms-liga/verslagen-en-fotos Met dank aan Netlash voor het finetunen.


Zowika

Ik ben het er niet helemaal mee eens, naar mijn mening vinden de bezoekers het tegenwoordig juist fijn als een (bijvoorbeeld) plaatje vergroot wordt i.p.v. dat een nieuwe pagina moet laden. Men gaat ook mee met de tijd en aangezien Lightboxes erg veel gebruikt worden verwacht ik ook dat grotendeels hier al mee bekend is. Vooralsnog bedankt voor de tips! Ik ontdek deze website nu voor het eerst en ik hou jullie in de gaten.

Reageer

Velden met een * zijn verplicht.