u bent hier

Champagne!
We klinken niet enkel op het naderend eindejaar, maar speciaal op de inwerkingtreding van de Europese richtlijn over toegankelijkheid van overheidswebsites.

Vier jaar geleden deed de Europese Commissie een eerste voorstel. Dat werd uitvoerig geamendeerd door het Europese Parlement en vervolgens stevig bediscussieerd in de telecom-raad. Onder het Nederlandse voorzitterschap vond men een compromis begin mei 2016. Maar we moesten nog wachten op de goedkeuring door het parlement op 26 oktober 2016. Vervolgens verscheen de tekst op 2 december in het Publicatieblad van de Europese Unie (zoiets als het Staatsblad). Dan was het enkel nog 20 dagen wachten op de inwerkingtreding.

Maar hier is hij dan: Richtlijn (EU) 2016/2102 van het Europees Parlement en de Raad inzake de toegankelijkheid van de websites en mobiele applicaties van overheidsinstanties

Na de champagne volgt er nog een hoop werk maar de inwerkingtreding van deze richtlijn is een belangrijke stap. Eindelijk hebben mensen met een beperking een poot om op te staan als websites en apps van de overheid niet toegankelijk zijn.

Reacties

Reageer als eerste

Reageer

Velden met een * zijn verplicht.