u bent hier

Blog over digitale toegankelijkheid


Onderzoek gebruikers screenreaders en brailleleesregels

Gebruik je een screenreader, dan kan je tot 31 januari deelnemen aan het onderzoek van WebAim. Gebruik je daarnaast ook een braillelleesregel, dan kan je tot 29 februari een vragenlijst van de European Blind Union invullen.

Van WCAG 2.1 naar WCAG 2.2

Wat verandert er? Welke zijn de nieuwe succescriteria?

Succescriterium 4.1.1 vervalt

Succescriterium 4.1.1 van WCAG levert geen toegankelijkheidsproblemen meer op en zal vanaf nu altijd de status "ok" krijgen.

Tekstalternatief in Outlook handtekening

Hoe geef je een tekstalternatief aan afbeeldingen in je Outlook handtekening?

Is jouw website bruikbaar met het toetsenbord?

De manier waarop we een computer gebruiken is evident. Je gebruikt het toetsenbord om te typen en je gebruikt de muis om te navigeren door de website en het aanklikken van links en button…

Landen rapporteren over toegankelijkheidsrichtlijn

Een eerste evaluatie na drie jaar wettelijke toegankelijkheidsverplichting voor websites en apps van de overheid.

Kadercontracten om overheden te helpen

Als overheidsdienst bent u verplicht om toegankelijke informatie te publiceren. AnySurfer kan u daarmee helpen. Dankzij twee kadercontracten zijn onze diensten bovendien eenvoudig in te kopen.

AnySurfer, WCAG, de Europese richtlijn en de Belgische wet

Voldoet een website met het AnySurferlabel aan de Europese richtlijn inzake de toegankelijkheid van de websites en mobiele applicaties van overheidsinstanties?

WCAG 2.1 samenvatting

Op 5 juni 2018 zijn de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) geüpdated. Versie 2.1 voegt 17 nieuwe succescriteria toe. We vatten de 12 criteria samen van niveau A en AA.

Pleidooi van een screenreadergebruiker: overdrijf niet

Semantiek is belangrijk en wij hameren er nogal op dat je voor koppen, lijsten, sections enz. de HTML-elementen gebruikt die daarvoor beschikbaar zijn. Maar als je overdrijft, gaat het effect verloren.

EU-richtlijn over toegankelijkheid overheidswebsites treedt in werking

Dat is vier jaar na het eerste voorstel van de Europese Commissie. Nu is het aan de lidstaten om deze richtlijn om te zetten in nationale wetgeving.

Toegankelijkheid, een vereiste voor digitale inclusie

Als het over de digitale kloof gaat, dan bedoelt men vaak een gebrek aan vaardigheden of motivatie van gebruikers. Zij zouden de digitalisering eerder als een bedreiging zien. Voor andere mensen, in het bijzonder mensen met een handicap, biedt de digitalisering van de informatie juist enorme kansen.

Een toegankelijke overheid

De overheid gaat met volle gas voor digitale dienstverlening. Super! De digitale wereld kan toegankelijker zijn dan de fysieke wereld. Maar dat is die vandaag zeker niet.

Infinite scrolling

Oneindig scrollen is een techniek waarbij nieuwe inhoud automatisch inlaadt wanneer de gebruiker het einde van de pagina bereikt.

Be-hackathon: apps voor personen met een handicap

70 studenten kregen de opdracht om in 36 uur een smartphone app te ontwikkelen die personen met een handicap helpt bij dagelijkse activiteiten.

Vorige pagina