u bent hier

Gebruik je een screenreader, dan kan je tot 31 januari deelnemen aan het onderzoek van WebAim. Gebruik je daarnaast ook een braillelleesregel, dan kan je tot 29 februari een vragenlijst van de European Blind Union invullen.

Al voor de tiende keer vraagt WebAim de mening van screenreadergebruikers. Het is vooral kwantitatief onderzoek en het invullen van de vragenlijst duurt niet lang. De deadline is 31 januari. Dit onderzoek levert interessant materiaal op voor het werk van toegankelijkheidsdeskundigen. De WebAim vragenlijst is er enkel in het Engels.

De Braille-werkgroep van de European Blind Union wil in mei overleggen met de producenten van brailleleesregels. We zouden graag te weten komen hoe de (niet)gebruikers van brailleleesregels over deze toestellen denken. Daarvoor heeft de Braille-werkgroep 18 vragen opgesteld. Wat is goed? Wat kan beter? De vragenlijst is beschikbaar in Engels, Frans, Duits en Spaans. Bij de open vragen mag je ook in het Nederlands antwoorden als dat gemakkelijker voor je is. Je kan de vragenlijst invullen tot 29 februari. Je vindt hem op de LivingBraille website.

Reacties

Reageer als eerste

Reageer

Velden met een * zijn verplicht.