u bent hier

In december zijn na ongeveer 8 jaar labeur de WCAG 2.O gepubliceerd. Dé internationale norm op vlak van webtoegankelijkheid.

Het Amerikaanse WebAIM, verbonden aan de universiteit van Utah, heeft dit uitgebreid document omgezet tot een simpele lijst van punten waaraan je moet voldoen om je website "WCAG 2.0 compliant" te maken.

Dus als je geen tijd hebt om de volledige richtlijnenset door te nemen, is dit jouw link: WebAIM WCAG 2.0 Checklist

Reacties


Christophe Strobbe

En wanneer zorgen jullie voor een Nederlandse vertaling? ;-) Maar serieus nu: WCAG 2.0 bestaat niet alleen uit de succescriteria. Er zijn ook nog een aantal technieken die aan de richtlijnen zelf vasthangen in plaats van aan de onderliggende succescriteria. Wie "enkel" mikt op conformiteit, moet daar strikt genomen niet naar kijken, maar wie echt de toegankelijkheid wil verhogen, kijgt best ook naar die andere technieken. Denk bijvoorbeeld aan de leesbaarheid van tekst.


Gino Lardon

Moeten we naar aanleiding van deze publicatie wijzigingen verwachten aan de AnySurfer richtlijnen?


Gijs Veyfeyken

@Gino De huidige AnySurferrichtlijnen zijn een praktische interpretatie zijn van WCAG 1. De AnySurferploeg is momenteel druk bezig om WCAG 2 op gelijkaardige wijze te vertalen naar richtlijnen die passen binnen het werkkader van de gemiddelde Belgische webwerker.

Reageer